Forespurte Spørsmål

Passer denne varmeren til mitt kjøretøy?

Denne varmeren passer de aller fleste vannavkjølte kjøretøyer og motorer. Dette så lenge du har en åpen krets i kjølesystemet så vannet kan sirkulere i en sløyfe uhindret. Slangen til varmeapparatregisteret kan brukes, og enda bedre er slangen til oljekjøleren. Den kan også seriekobles med Eber eller Webasto. Hvis det er varmeapparatkran, trenger den og stå åpen, helt eller delvis. På biler med klima er kretsen åpen hele tiden når tenningen er avslått. På de fleste tilfeller så vil det være best at Eloc-varmeren sender varmtvann opp og inn i motoren. Dvs. at man tilstreber og monterer under topppakningens nivå eller lavere. En dreven mekaniker/tekniker vil kunne avgjøre hvor varmeren kan monteres.


Hvordan virker den?

Ved tilkobling til kald motor i kaldt vær, hører man varmeren sirkulere.
Når vanntemperaturen er oppnådd (ca 60 grader) slår den seg av. Eloc-varmeren er beregnet for å gå i maks 2 timer slik at det ikke dannes luftlommer. Den er meget strømsparende da den er rask i oppvarming og slår seg av når temp er oppnådd. Setter du den i når bilen nettopp er brukt går det 3-4 timer før den i det hele tatt slår seg på.


Hvilken strøm tilkobling/ledning må jeg ha?

Varmeren leveres med ferdig montert ledning.
Det er mulig å integrere den med andre systemer.
De forskjellige kjøretøyene har forskjellige behov og dette kan tilpasses.


Monteringsplass og slangediameter?

Varmeren monteres oftest i nærheten av motoren.
Ved å sette pilens retning på varmeren mot motor vil motoren få det varmeste vannet. Men det er mulig å kjøre varmtvannet via varmeapparatregister først hvis det er eneste utvei. Motorens vannpumpe står når 230volt er tilkoblet så sirkulasjonsretningen er i mange tilfeller bestemt av plassen tilgjengelig på kjøretøyet. Men best er alltid å pumpe varmtvannet inn i motor først. Termostaten står lukket heldigvis så varmtvannet ikke går ut i radiator men forblir i motor/varmeapparatkrets (omløpssystemet). Varmeren kan monteres hvor som helst, fortrinnsvis `under panseret`og kan gjerne stripses fast til nærliggende fast gjenstand, men unngå at varmeren sitter fast om slangene rister mye. La varmeren riste sammen med slangene den monteres på. Varmeren monteres stående (plussminus 15 grader helling alle veier) Varmeren passer fint på slanger med innvendig diameter 16mm - 21mm.


Reduseres kjølevanns-sirkulasjonen i kjøretøyet med denne varmeren?

Denne varmeren har fri passasje igjennom seg når kontakten ikke er plugget i (230 volt) Det er derfor ingen redusering på kjølevanns-sirkulasjonen med denne varmeren montert.


Kan denne varmeren monteres på traktorer med varmeapparat i taket?

Det fungerer helt fint med denne varmeren på traktorer / kjøretøy med varmeapparatet høyt oppe eller i taket på førerhus. Vær nøye med og få ut all luft, så sirkulerer vannet fint. Det går fint med en sløyfe på f.eks 8 meter. Bare det er sirkulasjonsmulighet for varmtvannet varmeren lager.


Lover og regler for 230 volt montering!

Strips ikke 230voltkabel sammen med annen kabel.
Diesel/bensin -slanger olje etc skal ikke være i nærheten (15 cm) av varmeren og aldri over varmeren selvsagt. Følg monteringsanvisningen som skal ligge ved varmeren.
Varmeren skal ikke festes mot brennbart matriale og kabel skal ikke gnisse mot kanter eller vibrasjonssoner. Varmeren skal ikke utsettes for direkte sprut og ihvertfall ikke nedenifra.


Virker ikke etter montering?

1. Tåler frostvæsken nok kulde? (Oftest årsak)

2. Er det smuss i frostvæsken / gammel?

Noen som monterer varmeren opplever at varmeren virker bare noen sekunder og slår seg av. Dette skyldes at varmeren har oppnådd 60 grader. Hvis kjøretøyet er varmt når varmeren monteres vil dette være normalt. Hvis ikke er det dårlig sirkulasjon i sløyfa og noe hindrer omløpet. Det er viktig og starte kjøretøyet og kjøre motoren en stund etter montering. Dette for og sjekke event, lekkasjer på klemmer, og for og få ut luft i varmeren. Hvis kretsen ellers er åpen etter dette vil varmeren virke. Da vil du høre pumpen gå så fremt kjølevesken er under varmerens termostat-temperatur.

Sist Oppdatert: 09.12.2013